28.5.07

Lisää puutarhakoristeita

Puutarhuria odotellessani kerron vielä toisestakin puutarhakoristeestamme. Jos edellinen on uusvanhaa tuotantoa, niin tämä nokipannu on oikeasti vanha. Tai ehkä en sittenkään sano sitä vanhaksi, sillä luultavasti olemme pannun kanssa kutakuinkin saman ikäisiä.

Nokipannu tuli meille huhtikuussa perintönä. Edellinen omistaja on keittänyt sillä monet nuotiokahvit samotessaan Lapin tuntureita 1950 ja -60 luvuilla.

Saatanpa ottaa pannun mukaan seuraavan kerran retkelle lähtiessäni. Ehkä se innostuu nuotion äärellä ollessame kertomaan niitä monia tarinoita, joita se on kuullut edellisen omistajansa kanssa reissatessaan. Kahvit se ainakin on luvannut keittää, jos mukaan pääsee.

26.5.07

Kevät toi...

...puutarhurin. Näin lauletaan vanhassa laulussa. Oma puutarha rehottaa vielä täysin koskemattomana. Ruoho pitäsi leikata ja kukka- & yrttimaa odottaa kunnostajaansa. Missä lie puutarhuri viipyy? Yhden puutarhahankinnan olemme kuitenkin jo tehneet (katso kuvaa). Siinä se nyt roikkuu terassin kupeessa. Linnuille kai tuo on tarkoitettu. Juomakupiksi tai ruokailuun.

6.5.07

Mukavaa kevättä!

Tänään kävin Aulangolla poimimassa kimpun sinivuokkoja. En käteen enkä vaasiin vaan kamerani muistikortille.
Tiesitkö, että sinivuokkojakin on monen värisiä. Minä näin sinisiä, valkoisia ja punaisia. Kuviin tarttui vain sinisiä. Yritin kyllä niitä muitakin, mutta jostain syystä ne eivät suostuneet filmattaviksi.