25.1.09

Pronssi - Prons - Bronze (ISU European Figure Skating Championships

Susanna Pöykiö taisteli itsensä pronssille.

Susanna tyyli on upean sulavaa luistelua liikkeestä toiseen.

Pronssimitalisti jo toistamiseen.

Hopea -Silver - Silver (ISU European Figure Skating Championships

Olen pitänyt Carolina Kostnerin luistelusta
siitä asti, kun näin hänen ensi kerran luistelevan
jo vuosia sitten.

Naisten vapaaluistelu sujui Carolinalta paremmin kuin Lauralta, 
mutta yhteispisteissä hän jäi jälkeen.

Kulta jäi muutaman pisteen päähän,
mutta kyllä hopeakin kelpasi.
Aiemmista kisoista Carolinalla on kotonaan jo kaksi EM-kultaa,
joten Lauralle hän oli kova vastus.

Kulta - Guld - Gold (ISU European Figure Skating Championships

En ollut ainoa, joka oli kameran kanssa paikalla todistamassa 
Suomen taitoluistelun historiaan jäävää hetkeä.

Laura Lepistö voitti kultaa 
ensimmäisenä suomalaisena 
taitoluistelun EM-kilpailujen naisten sarjassa.

Voittajan onnea hetkeä ennen mitalien jakoa.

23.1.09

Kirkko raunioituu?

Pälkäneen rauniokirkko

Nämä ajat ovat mielenkiintoisia aikoja olla töissä kirkossa. Kuohut käyvät laidasta laitaan. Milloin asialla ovat kirkon konservatiivit, milloin liberaalit. Eli olitpa mitä mieltä tahansa, niin aina siitä saadaan myrsky aikaan. Ainakin lehdet nostavat mielellään nämä kuohut näkyviin.

Tällä kertaa arkkipiispa Jukka Paarma aiheutti närää sanomatta juuri mitään.  Kirjailija Mauno Saari ilmoitti eroavansa kirkosta, koska Paarma ei ottanut Gazan kriisiin tarpeeksi tiukkaa kantaa.

Gazan suhteen olen samaa mieltä Saaren kanssa, mutta en silti ymmärrä mitä kirkosta eroaminen tässä auttaa. Jos jonkun kanssa on eri mieltä, niin eikö silloin pitäisi nimenomaa hakeutua keskusteluyhteyteen sen sijaan, että ottaa etäisyyttä.

Raunioitunut kirkko se vasta hampaaton on. Ei sellaisesta ole apua kenellekään. Minusta kirkkoa voi muuttaa vain sisältäpäin. Jos yksi arkkipiispa ei uskalla ottaa tiukkaa kantaa Gazan kriisiin, niin ei se silti tarkoita että me kirkossa olisimme toimettomia. Kirkon ulkomaanapu on kovaa vauhtia viemässä sinne apua. Myös sinä voit olla tässä auttamistyössä mukana: www.kua.fi

12.1.09

Muisteluilta herätti kaipuun ensi kesään

Jungfruskär kesäkuussa 2008

Lauantaina meitä oli koolla kuutisenkymmentä ihmistä muistelemassa viimekesäisiä retkiä. Meitä yhdisti sama retkenjärjestäjä, retkikohteet samalla suunnalla ja samansuuntaiset mielenkiinnot. Näimme paljon merellisiä ja lintu-/kasviaiheisia valokuvia. Ajallisesti kuvat kattoivat koko viime vuoden talvesta myöhäiseen syksyyn. Hyvän ruuan ja juoman äärellä tuli istuttua pitkä ilta. Seurauksena oli kova ikävä kesään, missä uudet retket jo odottavat.

5.1.09

Kaupungissakin on mukavaa

Kaupungissa on taidenäyttelyitä aivan eri tavalla kuin maalla. Esimerkiksi Tampereella käydessäni kävin Fabriikissa ihailemassa Dora Jungin tuotannosta koottua näyttelyä Pellavan lumo. Mikä lie lumous iski minuun, kun näyttelyn kierrettyäni pysähdyin mykistyneenä katsomaan kuinka pellalangat menevät reikäkorttiompelukoneeseen. Dora Jungin tuotanto jäi tämän näyn edessä toiseksi. :-)

Kaupungissa on usein monta erilaista taidenäyttelyä samaan aikaan. Täällä maalla niitä on yleensä vain yksi kerrallaan. Samaisella Tampereen käynnilläni suuntasin kulkuni myös Sara Hildenin taidemuseoon. Siellä kummastelin Martti Aihan tuotantoa. Kuvassa yksityiskohta eräästä hänen teoksestaan. Jotenkin se toi mieleeni nuo ylempänä olevat pellavalangat. Martin langat ovat vain enemmän sotkussa.

4.1.09

Maalla on mukavaa

Kaupunki vastaan maaseutu kisassa tämä maisema vie voiton. Mieluummin minä tällä tiellä tallustan kuin kaupungin kovalla asfaltilla. Ollakseni kuitenkin rehellinen - olen alkanut jo katsella kaupunkiasuntojen hintoja.

Vaikka silmä täällä lepääkin ja mieli rauhoittuu, niin elämä tässä maisemassa ottaa myös voimille. Oma auto on välttämätön edellytys jotta voisi käydä edes töissä jokapäiväistä leipäänsä hankkimassa. Etätyö onnistuu vain harvoilla aloilla. Lisäksi joka lähtöön ihmisten ilmoille on varattava aikaa.

Mutta sittenkin - on se vaan niin helmeä asua maalla!

2.1.09

22 asteen rengas

Tänään on ollut upea päivä. On saatu valohoitoa oikein roppakaupalla. Extralisänä loistivat auringon molemmin puolin upea halo, jota kutsutaan nimellä 22 asteen rengas. Kuvassa näkyy renkaan vasen reuna (katsojasta käsin). Renkaasta ei näy kuin pieni osa, mikä on tälle valoilmiölle hyvin tyypillistä.

Molempien halojen saaminen samaan kuvaan olisi vaatinut kameraan laajakulmaa, Se ei kuitenkaan ollut nyt mukana. Aurinko jää kuvan oikean reunan ulkopuolelle.