23.11.09

Tuntematon Pori

Syksyn kahdesta Porin reissusta olin tänään sillä jälkimmäisellä. Mitä olen nähnyt Porista? Rautatieaseman lisäksi vain sen mitä kuvat kertovat.






Jos näiden perusteella pitäisi kertoa Porista, niin aika vääristyneen kuvan antaisin. Olen käynyt muutaman kerran Porin jazzeissa, mutta silloin ei katseltu kaupunkia vaan kuunneltiin musiikkia tai juteltiin ystävien kanssa. Minulla on kehittynyt Poriin putkinäkö, josta ylempi kuva kertoo.

Kuinkahan monessa muussa asiassa omaan vastaavan putkinäön? Miten avartaa maisemaa jos ei muusta tiedä? Onko Porissa mitään näkemisen arvoista? Ne Gallen-Gallelan kuvat olen nähnyt.

11.11.09

Marraskuu opettaa

Marraskuussa maisemasta katoavat kaikki värit. Ainakin äkkiä katsoen siltä näyttää. Räntäsateet ja varhain pimenevät illat lisäävät alakuloisuutta. Mutta juuri siksi on lähdettävä ulos. On mentävä lähelle, sisälle maisemaan, jotta löytyisi väriä ja kauneutta sieltäkin mistä sitä ei odota.

Mielestäni kaunista on myös siellä, missä värit ovat jo lähes tyystin kadonneet. Jo pienikin pakkasen puraisu sokeroi paljaat oksat.

Marraskuu opetus: Lähde ulos ja mene lähelle. Pimeys ja räntäsade eivät olekaan ainoita maiseman hallitsijoita. Ulkoa löytyy paljon sellaista, mikä virkistää mieltä.

6.11.09

Räntäsateinen perjantai Porissa


Terveisiä Porista! Olen ollut koko päivän Länsi-Suomen Diakonia-ammattikorkeakoulussa ohjaamassa bibliodraamaa diakoniaopiskelijoille. Tämä on jo toinen bibliodraamaohjaukseni tällä viikolla samasta raamatuntekstistä. Maanantaina ohjauksessani olivat kolleegani, joita tapasin Helsingissä.

Bibliodraaman mielenkiintoisuus on siinä, että mikään ei toistu samanlaisena. Tänään lähestyimme tekstiä eri näkökulmasta kuin maanantaina. Niinpä myös esille nousseet ajatuksetkin olivat erilaisia.

Bibliodraaman näkökulmasta Raamattu on ehtymätön tarina-arkku, jonka penkominen yllättää aina iloisesti. Ohjaajana en ole vain antamassa. Kotiviemisiksi sain ryhmältäni nytkin paljon virkistäviä ajatuksia.



Aiheesta lisää: www.bibliodraama.fi

2.11.09

Junan odotusta

Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin tulla ajoissa rautatieasemalle ja kuulla, että juna on ainakin puoli tuntia myöhässä. Tällainen kasvattaa luonnetta!
Turengin rautatieasema 2.11. klo 8.26 jolloin junan piti lähteä.