8.1.07

Olen lukenut kirjan. Luin saman kirjan ensinmäisen kerran jo silloin kun se ilmestyi (1998) ja yhä Jostein Gaarder jaksoi innostaa. Tuomo kertoo blogissaan lukeneensa Antti Eskolaa. Olen minäkin Eskolani lukenut ja uusin on odottamassa. Saman aiheen ympärillä pyörivät molemmat - Antti ja Jostein. Vita Breviksessä minua viehättää historiassa sivuun jätetty näkökulma, jonka Jostein nostaa upeasti esille. Floria Aemilia on nimittäin kirkkoisä Augustinuksen unohdettu rakastettu ajalta ennen kuin Aurelius Augustinuksesta tuli piispa. Jostein on kaivanut Florian esiin Augustinuksen tunnustuksista ja kirjoittanut Florian nimissä kirjeen Augustinukselle.

Lukekaa ja ihmetelkää! Jos Augustinus ei olisi katkaissut suhdettaan Floriaan, niin saattaisipa olla, että kirkossa puhuttaisiin seksuaalisuudesta aivan toiseen sävyyn kuin nyt.

1.1.07

Hyvää Uutta Vuotta 2007!


Vuosi vaihtui melkein kesäkelissä. Vesisade sentään loppui ja sumukin hälveni ennen 0-hetkeä.

Raketit eivät tällä kertaa tarttuneet kameran linssille, mutta näkyypähän niistä pieni valon kajastus korkeiden kuusien takaan. Olisittepa nähneet ne, jotka avautuivat kuusien yläpuolella!