1.8.07

Kesä on ihmeitä täynnä

Minusta on kesällä mukava tarkkailla luontoa. Siinä on minulle ihmettä kerrakseen. Nyt olen lähdössä Tiilikkajärvelle kansallispuiston maisemiin. Säätiedotus enteilee kaunista viikonloppua.

Ajatukseni lepäilee vielä kesäisissä maisemissa. Jotain olen kuitenkin ajatellutkin. Niistä kiinnostuneet vierailkoot sivulla www.janakkalanseurakunta.fi. Sana Sinulle sivulla on viimeisin saarnani.

5 kommenttia:

  1. Hyvää nimipäivää Sinulle! :)

    Huomasin Suomi24:n etusivulta, että 2.8. on Kimmon päivä ja heti sinä tulit ensimmäisenä Kimmona mieleen.

    VastaaPoista
  2. Hieno kuva, nimpparisankari. Onnittelut minultakin! Luonto on ehtymätön kuvauksen lähde - ilman kameraakin ulkona kulkee näkymiä tallentaen (ja toivoen, että kamera olisi tullut mukaan).

    VastaaPoista
  3. Käsittelit hyvin asiaa, joka on aika vaikea. Kyseinen pyhä tarjoaa 'oikeassaolijoille' mahdollisuuden myös paukuttaa omaa totuuttaan esille ja kaiken maailman lipilaarit kyykkyyn.

    Tuo 'uskonnon uhrit' on hyvä teemaa ottaa esille, sillä siitä Jeesus varoittaa.

    Tosin Hectorin kappaleesta (jota en sen paremmin tunne) voi saada senkin käsityksen, että mitään profeettaa ei tarvita - elämä sellaisenaan riittää ilman selittelijöitä, ilman evankeliumia. Monille näyttää riittävän.

    VastaaPoista
  4. Kimmon päivä livahti ohi ja olin ajatellut onnitella nimenomaan kaikkia Kimmoja.
    Luin saarnasi ja on hyvä kun otat asian esille. Olen aikaisemminkin huomannut, että puhut aiheesta kuin aiheesta niiden oikeilla nimillä ja nostat kissan pöydälle (tai tuolin alttarille) jos on tarpeen. Hyvä.
    T:Pikkuliina

    VastaaPoista
  5. Kiitos nimipäiväonnitteluista ja saarnakommenteista!

    Tuomo. Hyvistä runoista ja lauluista löytyy aina monta näkökulmaa. Hectorin laulu "Hysteeri" on sukua Hassisen koneen "Rappiolla" laululle. Laulusta voi tosiaan saada myös sen käsityksen, että turhaa työtä me papit teemme - ei meitä tarvita. Mutta toisaalta samaisella CD:llä on toinen laulu "Saarnaaja". Siinä lauletaan "...Aikaa oisko tässä nähdä taaksepäin, vaiko liittoutua vaan vanhaan matkasaarnaajaan?" Laulu jatkuu Raamatusta lainatuin sanoin Saarn. 3: 1-8. Uskonto on elämää tuhoava ase väärissä käsissä, mutta oikein ymmärrettynä se vapauttaa ja antaa elämälle syvyyttä. Tähän jälkimmäiseen työhön tarvitaan vielä kovastikin selittäjiä - meitä pappeja ja muita.

    VastaaPoista