11.2.10

Asemalla soi blues


Junaa odotellessa on aikaa ajatella. Jos ihminen kokeekin itsensä kiireiseksi, niin kyllä VR opettaa. Juicen laulussa Riihimäen asemalla soi blues. Tänään se soi Helsingin rautatieasemalla. Ainakin omissa korvissani. Mutta bluesistahan minä pidän...

Location:Elielinaukio,Helsinki,Suomi

4 kommenttia:

  1. Olen kurkkuani myöten täynnä VR:ää. En junien myöhästelyn takia, vaan sen takia, miten VR kohtelee asiakkaita. Kuin karjaa tai rikollisia (tosin karjaakin pitäisi kohdella hyvin). Kuljen usein junalla ja olen monta kertaa seurannut vierestä, kun konnarit tai vartijat ovat kohdelleet matkustajia törkeästi. Kerran en ollut päästä junaan, kun vartijat ahdistelivat ja tönivät matkustajaa, jolla ei ollut lippua. Itse olen saanut kahteen otteeseen sakot, kun en ole ehtinyt tilata lippua ennen junaan nousua tai konnari ei ole ehtinyt leimaamaan lippua. Mikään selitys ei kelpaa. Asematunnelissa yhtä miestä tönittiin ja poliisit kutsuttiin paikalle, kun tämä ei ollut ostanut lippua ennen laiturille tuloa. Kerran asemalaiturille heitettiin junasta matkustaja ja konnari huusi perään, että minun junaani et enää tule. Vaikka kyseessä olisi häirikkö, homman voisi hoitaa fiksummin. Usein olen kokenut olevani joku potentiaalinen rikollinen, kun olen junaan astunut. Mihin unohtui ystävällinen asiakaspalvelu? Lippuluukulla olen saanut kuulla solvauksia, kun en ole osannut heti sanoa lipun tyyppiä. Lisäksi vielä juoksutetaan ihmisiä laiturilta toiselle eikä informoida myöhästymisaikatauluista.

    Ja yksi juttu vielä, kun vauhtiin pääsin: Kerran olimme menossa Poriin ja puolivälissä Tamperetta Pendolino hyytyi korpeen. Jouduin raskaana hyppäämään metrin loikan junasta toiseen kahden metrin korkeudessa. Tampereella jouduimme tunnin odottamaan busseja ja kun pienten lasten äidit vaativat taksia, henkilökunta alkoi uhitella heille. Vasta soitto pomolle toi taksit paikalle. Itse jouduin viimeisilläni raskaana köröttelemään bussilla.

    Voit poistaa tämän kommentin, jos tämä oli liikaa, mutta olen jo pitkään inhonnut VR:n tapaa hoitaa asioita.

    VastaaPoista
  2. Oho! Aivan tällaista en ole itse VR:n taholta kokenut.
    Mutta en kiistä kokemaasi. Onko niin, että liian tiukalle vedetyt säästötoimet ovat pistäneet työntekijät liian tiukalle ja paine purkautuu asiakkaiden silmille? En tiedä.

    Bluesina tuo vielä menee mutta ei kokemuksena! Kokemasi on tosi bluesia verrattuna minun junani 26 minuutin myöhästymiseen.

    VastaaPoista
  3. Heippa pitkästä aikaa. Olemme muuttaneet...

    VastaaPoista
  4. Hienoja kuvia. Juniin mulla ei ole kommenttia kun asun niin kaukana junaradasta ja mahdollisuudesta käyttää sitä ettei vr.n sotkut ole minuun vaikuttaneet. Mutta myötätunto niitten puolella jotka päivittäin joutuvat taistelemaan matkanteostaan.
    Hienoja kuvia, erityisesti orava oli hauska. Tällaisia riittävän nasevia ja lyhyitä juttuja jaksaa lukeakin. Keep it coming.
    t. Päivi

    VastaaPoista