26.10.11

Katukuvausta Firenzessä - Street photography in Florence

Katukuvaus on siitä mielenkiintoista, että siinä täytyy olla nopea huomaamaan tilanteet. Kameran asetusten täytyy olla valmina. Niitä ei ehdi enää kuvaushetkellä muttamaan.

Here there are some samples of my street photography practicing works. You have no time to think when you are taking fotos on the street.


Japanilaiset ovat yleensä helppoja kuvattavia. He poseeraavat yleensä mielellään kuvissa. Tämä nuori nainen poseerasi ystävälleen, joka oli kameran takana. Minä satuin paikalle siihen samaan hetkeen. Tuo sormen ojennus oli hetkessä ohi, mutta onnistuin saamaan sen kuvaan.


Minun piti alunperin ottaa kuva vain tuosta ikkunasta muistaakseni myöhemmin liikkeen, missä olin juuri käynyt. Sitten kuulin askelia ja huomasin jonkun lähestyvän. Päätin odottaa, että nainen pääsee valoon.


Kuvasin sadetta Firenzen kaduilla. Oli harmaata ja ihmiset kulkivat sateenvarjojensa alla. Sitten yhäkkiä näin vaaleanpunaista tummien ihmisten keskellä. Ohikulkevien ihmisten väliin repesi pienen pieneksi hetkeksi aukko ja siihen väliin astui nainen vaaleanpunaisessa sadetakissaan.