3.4.07

Haluaisitko pelastaa maailman?

Maailman pelastaminen koetaan helposti tiukkapipojen hommaksi, mutta sitä ei voi sanoa tästä sivustosta: www.pelastamaailma.fi. Jos ei muuta, niin ainakin uskon sivuston antavan uutta näkökulmaa maailman pelastamiseksi. Toteutus saattaa tuntua sekavalta - ehkä se sitä onkin - mutta minusta siellä oli hauska surfailla. Samalla tuli huomaamatta keränneeksi monenlaista tärkeää tiedonmurua. Sivujen toteutuksen takana on Kirkon Ulkomaanapu.

4 kommenttia:

  1. ”Suomalaiset kuluttavat huomaamattaan luonnonvaroja niin, että jos koko maailma eläisi samalla tavalla, neljäkään maapalloa ei riittäisi ihmiselle. Me saatamme myös saada samasta työstä 20 kertaa enemmän palkkaa kuin aasialainen tai afrikkalainen ja pidämme sitä oikeutettuna. Viimeisenä päivänä joudumme tuomiolle yhdessä heidän kanssaan. Ei ihme, jos se on yllätysten päivä.”
    Munkki Serafim: Tie ylösnousemukseen. Suuren paaston ja pääsiäisen sanoma.

    VastaaPoista
  2. Munkki Serafimin esiin nostama ajatus on varteenotettava, mutta kuinkahan Suomessa pärjäisi 20 kertaa pienemmällä palkalla? Onhan tässä jotain mätää, kun elinkustannukset ovat niin erilaiset eri puolilla maapalloa.

    Muuten. Kuuntelin eilen Serafimia TV1:n Voimalassa. Minuun teki vaikutuksen hänen rauhallinen tapansa olla läsnä keskustelussa.

    VastaaPoista
  3. Minäkin katsoin Voimalan ja ajattelin ihan samoin. Muut haastateltavat vaikuttivat jopa hätäisiltä häneen verrattuna, vaikka käyttäytyivät ihan normaalisti. Välillä tuli tunne, että hän oli ehkä eri mieltä, mutta jätti muille haastateltaville tilaa kuuntelemalla heidän ajatuksiaan.

    Ohjelmassa ei mainittu, että munkki Serafim on myös kääntänyt melkoisen määrän kirjoja. Esim. Pyhä Iisak Niniveläinen: kootut teokset (800 s.) muinaissyyrian kielestä.

    VastaaPoista
  4. Niin kai se on, että kun on tasapainossa itsensä ja asiansa suhteen, niin ei ole tarvetta puolustautua. Silloin on varaa erilaisuuden kohtaamiselle ja kuuntelulle.

    VastaaPoista