30.7.08

Vain vähän on tarpeen

Minä ja yksi mielimaisemistani. Täällä ajatukset lepäävät ja mieli latautuu. En minä lomaltani paljon muuta kaipaa.

Kun itse asuu kaukana sisämaassa, joutuu tästä karuudesta maksamaan pitkän euron. On se kuitenkin sen arvoista. Hiljaisuus koitti viimeisen laivan lähdettyä ja vain meidän 14 yöpyjän ja majakan henkilökunnan jäädessä Bengtskärin pienelle kallioluodolle keskelle aavaa merta. Saunasta saatiin makoisat löylyt. Upean auringonlaskun jälkeen vetäydyimme yöpuulle, missä meren kohina tuuditti meidät uneen.

Seuraavana päivänä tuuli yltyi sen verran kovaksi, että jännitimme miten paluumatkamme käy. Puoliltapäivin meille ilmoitettiin aikataulumuutoksesta: säätiedotus lupaa yhä kovempaa tuulta, joten lähtöä on aikaistettu yhdellä tunnilla. Lähtö oli pian lounaan jälkeen.

Meri on arvaamaton. Se on aina erilainen ja silti sama.



7 kommenttia:

  1. Kävimme muutama vuosi sitten kyseisellä majakalla vain päiväseltään. Silloin jäi mieleen halu yöpyä sillä joskus. No vielä emme ole "ehtineet". Ehkäpä joskus. Paikka oli varmaankin illalla erilainen kuin päivällä turistilauman täyttäessä saaren.

    VastaaPoista
  2. Bengtskär on tosiaan parhaimmillaan iltaisin ja aamuisin. Suosittelen yöpymistä.

    Toisaalta sinne kaivataan kuitenkin yhä enemmän myös päivävierailijoita, sillä majakka uhkaa murentua käsiin korjausrahojen puutteessa. Matkailu on majakalle tärkeä tulonlähde.

    VastaaPoista
  3. Samantapainen on minunkin mielimaisemani.

    VastaaPoista
  4. Minäkin kävin Bengtskärissä 4 vuotta sitten ja otin upeita kuvia. Niistä näkee nykyään vain File exists but may be damaged... Näkisittepä ne kuvat, jotka pääsivät karkuun!
    Tarja

    VastaaPoista
  5. Tuo tyrsky-kuva on mahdottoman hieno. Kiitos :)

    VastaaPoista
  6. Kävimme elokuun alussa Bengtskärissä. Käynti herätteli minussa paljon ajatuksia (muutakin kuin vain merellisiä) ja kirjoittelin niistä blogissanikin. Tulee hassulla tavalla kohtalonyhteys, kun on tallannut samaa kalliota...

    VastaaPoista
  7. Tallaisessa paikassa - ylin kuva, mieli varmasti lepaakin. Voin sen hyvin uskoa.

    VastaaPoista