8.8.08

Signilskär

Signilskärin toteemi
(toimii myös lintujen ruokintapaikkana)

Elokuussa 1.-6.8.2008 pääsin käymään Signilskärissä. Pääsimme lähtemään Eckeröstä hyvän merikelin vallitessa, mutta pian tuuli yltyi.

Merellä on kuunneltava tuulen ja aaltojen puhetta

Alunperin oli tarkoitus lähteä kotimatkalle jo maanantaina. Aallot kuitenkin olivat sen verran korkeita, että jouduimme jäämään saareen vielä yhdeksi päiväksi. Merellä on liikuttava meren ehdoin.

Pihlaja

Signilskär on miltei pelkkää kalliota. Muutama pieni metsäntapainen pläntti koristaa saaren keskiosaa. Tämä pihlaja on löytänyt paikkansa meren rannalta.

Lammas

Signilskärin maisemanhoitajina toimivat lampaat. Uskomattoman vähällä ne tulevat toimeen. Ennen elokuun alkua saaressa ei ollut satanut lähes ollenkaan koko kesänä. Ruoho oli kuivaa ja keltaista. Kaivotkin olivat kuivuneet. Omat juomavetemme toimme tullessamme. Kaivattu vesisade lahjoitti meille pesuvettä.

Lintujakin näimme - olimmehan päässeet majoittumaan Ahvenamaan lintumiesten tukikohtaan. Linnuista kuitenkin enemmän Lintutorni-blogissa, kunhan ehdin sitä päivittämään.

4 kommenttia:

  1. Nuo maisemat on sielun lepopaikkoja. Kaunista.

    VastaaPoista
  2. Niin minustakin. Olen miltei "meriholisti".

    VastaaPoista
  3. Olipa hauskaa löytää nämä kuvat googlaamalla. Signilskär on yksi elämäni tärkeistä paikoista, vaikka en siellä vuosiin ole päässytkään käymään. Sopii kuin nakutettu avomeriholistille.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Anonyymi. Yksi ystävistäni on juuri parhaillaan Signilskärillä. Minullakin saaresta mukavia muistoja, vaikka olen käynyt siellä vain yhden kerran.

    VastaaPoista