30.4.09

Hyvää vappua! / Glad första maj!

Tänä vuonna on luvassa hyvä vappusää. Tosin törmäsin jo tänään sen varjopuoleen, kun katukäytävällä makasi mies vappujuomansa jo täysi nauttineena.

Tiesittekö muuten, että sima on alunperin raittiusliikkeen lanseeraama juoma. Tavoitteena oli ehkäistä juuri tuo samainen juhlan varjopuoli. Radiossa haastateltujen ihmisten mukaan simaa toki kuluukin - varsinkin alkuillasta, mutta loppuillan juomista ei kukaan sanonut mitään.

Kaikesta huolimatta olkoon vappunne iloinen.

6 kommenttia:

  1. hauskaa vappu sinulle myös!!! Sima maistuu minullekkin, ehkä yks kuoharilaikin...=)

    VastaaPoista
  2. Hyvää ja rauhallista vappua sinnekin!

    VastaaPoista
  3. Mikähän tuo kuvassa oleva kukka on nimeltään?

    Hyvää vapunpäivää!

    VastaaPoista
  4. Toivottavasti vappusi oli mukava!

    Simatietoisku: Alunperin simaa pidettiin viisasten juomana, jota skandinaavisen jumaltaruston Odin sai viruessaan kuolleena maailmanpuussa. Viikingeille sima oli voimajuomaa. Suomessa sima oli ensin rikkaiden juomaa, koska hunaja ja sokeri olivat kalliita.

    (Luin nämä tiedot eilen eräästä naistenlehdestä ja mietin, että mitä mahdan tälläkin tiedolla tehdä ja heti pääsinkin tänne "pätemään". Jee!)

    VastaaPoista
  5. Kiitos toivotuksista. Vappuni sujui oikein hyvin. Siitä kuvia myöhemmin.

    Kukan nimi on käenrieska. Se kukkii näin keväisin valkovuokkojen ja sinivuokkojen aikaan ja usein samoilla paikoillakin.

    Katilein. Sinun tietosi simasta yltävät hieman pidemmälle kuin minun. Ehkä kirjoitin myös epätarkasti, sillä raittiusliike ei keksinyt simaa, vaan ainoastaan tekin siitä vappujuoman.

    VastaaPoista
  6. Kiitos tiedosta! Olen nähnyt käenrieskaa ihmisten pihoissa ja joskus tonttien ulkopuolella... olen mielessäni tuumaillut että voisikohan mennä pikkulapion ja muovipussin kanssa ja ottaa yhden ihan pienen näytteen :) Toisaalta nyt kun tiedän nimen voisin kysyä puutarhamyymälästä.

    VastaaPoista