22.2.12

Lääkettä vaivaan

Flunssalääke parhaimmillaan!

Tuli influensa ja kaappasi kouriinsa vähät mitään rokotuksista välittämättä. Tai sitten olisin kai ollut jo kuoleman rajoilla ilman rokotusta. Nytkin on ihan riittävästi vaivaa. Alussa oli helpompaa, kun vaimo oli vielä terve. Sain sentään hoitoa ja huolenpitoa. Sitten tauti iski häneenkin ja nyt olemme kuin kakasi ikäloppua hitaasti köpöttelevää vanhusta. Kaikki mitä tehdään tapahtuu hyvin vaivalloisesti.

Kolmantena päivänä sain liikutettua itseni työterveydenhoitajan pakeille. Se olikin hyvä käynti. Lääkeeksi määrättiin greippiä, appelsiinia, hunajaa, jogurttia ja suussa sulavia herkkuja. Tuota herkkupuolta työterveydenhoitaja ei käynyt määrittelemään tarkemmin. Oma suu tietää parhaiten mikä suussa sulaa.

Niinpä poikkesin kotimatkalla kauppaan noutamaan lääkeainetarpeita. Kotona pilkoin kaksi greippiä ja yhden appelsiinin vatiin. Lisäsin mukaan ruokalusikallisen hunajaa ja laitoin seoksen vetäytymään. Siitä tulisi kahden hengen lääkeannokseni pohja. Sellaisenaan se näytti vielä kaipaavan jotakin.

Lääkereseptissäni mainittiin jogurtti. Päättelin, että kermavaahto ajaa saman asian, sillä onhan molemmilla yhteinen alkuperä. Niinpä jaoin seoksen kahteen annoskuppin. Viimeistelin pienellä nokareella kermavaahtoa ja kutsuin vaimoni lääkkeen ottoon. Tässä tosin toimin vastoin yleisiä lääkemääräyksiä, joiden mukaan itselle määrättyä lääkettä ei saa antaa toiselle. Riskinotto kuitenkin kannatti, sillä nyt meitä on kotona kaksi tyytyväistä potilasta odottamassa seuraavaa lääkeannosta. Vai kannattikohan se? Minähän sen lääkeannoksen joudun taas kasaamaan.

P.S. Anteeksi tuo kuvan keltaisuus. Kuumeisena ei jaksa miettiä värisävyjä kohdalleen. Ei edes hyvän lääkeen voimin.