22.5.08

Maasta se pienikin...

Itkevä tammi on jo kyyneleensä kuivannut. Sen vierestä löytyy tällainen asetelma. Kovin kummoinen ei tuo kasvupaikka ole, mutta niin vain näyttää kelpaavan orvokille, voikukalle ja jollekin muullekin pienelle taimelle.

Aamulla töihin lähtiessä tämä asetelma pysäytti minut. Oli pakko palata takaisin ja hakea kamera. Sain tallennettua palan kauneutta, minkä kauniisti siilautuva aamuaurinkon vielä viimeistelee.

7 kommenttia:

  1. Orvokki pääsee oikeuksiinsa tuossa kuvassa. Orvokki on yhtäaikaa arkinen ja juhlava, kiitollinen karuissakin olosuhteissa.

    VastaaPoista
  2. Ihanan selkeä asetelma, joka ei ole pullollaan runsautta, niin kuin luonto tällä hetkellä on.
    Tarja

    VastaaPoista
  3. Ihana kuva. Kiitos että pysähdyit ja palasit hakemaan kameran.

    VastaaPoista
  4. Orvokki on todella merkillinen kukka. Sitä näkyy kasvavan mitä merkillisimmissä paikoissa. Kasvupaikkojej karuus saa todella hohtamaan kauneuttaan.

    Mukavaa, että piditte kuvastani!

    VastaaPoista
  5. Seinänvierustalta voi todella tehdä löytöjä. Kaunis on kuvasi! :)

    Orvokkeja, lemmikkejä ja voikukkia löytyy useimmiten seinänvieriltä, mutta myös muita, kuten pikkuisia puuntaimia. Joskus olen kuvannut pikkumäntyjä ja koivuja, ja ne ovat kyllä taiteellisia. Sitkeät, pikkuiset,olosuhteita uhmaavat taimet muistuttavat kasvun voimasta. Useimmiten ne kuitenkin saavat käskyn poistua.

    VastaaPoista
  6. Ihana on kuva. Huomaatko kuinka ne kaikki ikäänkuin osoittavat oikealle...? :)
    Orvokit ovat siitä veikeitä että ne aika pitkälti päättävät oman paikkansa. Ensimmäisenä kesänä pysyvät kiltisti siinä mihin on laitettu mutta jo seuraavana vilistävät minne sattuu. Minulla on niitä kasvanut rappurallin välissä ja sementtiportaiden halkeamassa.

    VastaaPoista
  7. Kiva huomio Tuija. Täytyypä ensi kesänä tarkkailla minne suuntaan orvokit osoittavat.

    Meillä on kahtena kesänä ollut kaksi orvokkia juuri siinä samassa paikassa minkä ovat itse itselleen valinneet. Kuvan orvokki on toinen niistä.

    VastaaPoista