23.8.08

Hämähäkkielämää

Ulkoterassimme kulmalla on ollut pitkään tällainen hämähäkinverkko. Yhtenä tuulisena päivänä se täyttyi koivunsiemenistä ja niin saimme hienon koristeen pihaamme. Seuraavana päivänä huomasin verkon olevan taas puhdas. Hämähäkki ei ollutkaan hylännyt verkkoaan, vaan tarttunut tuumasta toimeen ja putsannut verkon käyttökuntoon.

Begtskärin majakalla tapasin hämähäkkejä, joilla oli verkot täynnä ruokaa. Ruokailu tapahtui kätevästi: hämähäkki veti vain verkon säiettä ja napsi saaliin suuhunsa.

Omaan "verkkooni" jäi kesällä paljon kuvia. Tarkemmin ajatellen niitä on kertynyt jo hiihtolomasta alkaen. Oman saaliin käsittely ei tapahdu yhtä kätevästi kuin hämähäkillä. Mutta eipä ole kiirettäkään. On mukavaa elää uudelleen menneet hyvät hetket ja muistella kaikkia kesän aikana kohtaamiani ihmisiä, jotka valokuvien kautta tulevat taas elävästi mieleeni.

4 kommenttia:

  1. Vau, tuo "koristeltu" hämähäkinverkko on hieno!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa suosia hämähäkkeja pihapiirissa :-)

    VastaaPoista
  3. Ihailen majakkareissujasi. Begtskärin majakalle haaveilen myös joskus pääseväni. Upeita ovat myös hämähäkinverkkokuvasi!

    VastaaPoista
  4. Tämä Bengtskärin majakkareissu ja siellä yöpyminen oli minulla ja vaimollani pitkäaikainen haave. Meillä on yksi ystäväpariskunta, joiden kanssa olemme päättäneet tehdä joka kesä yhden sellaisen reissun, josta on aina "vain haaveiltu". Näin haaveista tulee totta, kun on joku toinen, joka sanoo "Nyt lähdetään".

    Realistisina olemme rajanneet nämä haaveet koskemaan toistaiseksi vain Suomea - täälläkin riittä paljon paikkoja, joista vain haaveillaan.

    Toivottavasti Minnuli haaveesi toteutuu! Bengtskär on yöpymisen arvoinen paikka.

    VastaaPoista