Meri osoitti voimansa. Me jouduimme tyytymään vain majakan ympäriajoon. Tulipahan siinä samalla pistäydyttyä Ruotsissakin, sillä valtakunnan raja kulkee luodon poikki. Alunperin majakkarakennus oli Ruotsin puolella, mutta rajaa on sittemmin muutettu maavaihdolla siten, että rakennus on nykyään Suomen puolella. Valtakunnan raja on piirretty luodolle valkoisella viivalla. Majakkaa valokuvaava henkilö seisoo Ruotsissa.
10.8.08
Märketin majakka
Koko kesän odotin pääseväni käymään Märketin majakalla. Aallokko oli kuitenkin liian kova, jotta rantautuminen olisi ollut mahdollista. Majakalla ei ole kunnon laituria. Majakan henkilökunta noutaa vieraansa soutuveneellä isommasta veneestä, joka ankkuroituu majakan edustalle. Veneen vaihto ja soutaminen olisi ollut tällä kertaa liian iso riski.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Harmi, ettet päässyt majakkasaarelle, mutta joskus toiste sitten... Ainakin merellä oli varmaan hienoa seilata!
VastaaPoistaSeilasimme merellä entisellä kalastustroolarilla, johon meidän 11-henkinen seurue juuri mahtui. Paikoin oikein mukavasti keinutti ja kutitti vatsanpohjaa.
VastaaPoistaOlet tänä kesänä ollut merellä enemmän kuin minä, joka asun meren rannalla. Veneilykausi on toistaiseksi jäänyt vain aloitukseen (uudenvuoden yönä!) ja pariin mökkikuljetukseen. Kiitos tuosta linkistä Märket-blogiin. Täytyy nauttia toisten elämyksistä.
VastaaPoistaTarja
Majakoissa on jotain salaperäistä ja kiehtovaa.. Itse olen käynyt vain kylmäpihlajan majakalla ja vierailu majakkasaarella oli hieno elämys. Täytyisi alkaa "keräillä" majakoita -ja elämyksiä.
VastaaPoistaLaskin juuri, että tänä kesänä olen ollut meren äärellä lähes kokonaisen kuukauden. Tällä elän jo pitkään!
VastaaPoistaMajakat ovat kiehtovia. Varsinkin Bengskär ja Märket ovat aivan oma juttunsa, koska ne sijaitsevat pienellä kallioluodolla. Ikävää vain, että ne näyttävät murenevan käsiin, koska kunnostus vaatisi huomattavasti enemmän rahaa.
Minä ainakin aion jatkaa majakkakierroksiani. Olen kolunnut majakkaseuran sivuja sllä silmällä.