23.7.09

Terveisiä Högsårasta!

Högsåran Pensionaatti

Ripari alkoi tiistaina. Ensi viikon torstaihin asti asun tässä talossa 42 kahden ihmisen kera. Tämä on jo 14. vuosi ja 13. ripari samassa paikassa. Joka kerta tunnen tulleeni kuin kotiin - yhä vieläkin.

Högsåra ei kuitenkaan ole enää sama kuin silloin alussa. Yhteyslaivan on korvannut lossi ja liikenne saaressa on lisääntynyt. Tuulimyllyt jauhavat nyt säköä. Humina kuuluu kylälle asti. Tuulimyllyjen myötä tie leveni ja jotain katosi lopullisesti maisemasta. Viime vuonna joku osti tontin isolla rahalla saaren lounaisosasta ja nyt sinne vievä polkukin on tehty autotieksi. Raha on puhunut!

2 kommenttia:

  1. Hienon näköinen rippileiripaikka! Minä olen oman rippileirini käynyt Israelissa, mutta isosena olen ollut Suomessa. Pikkusiskoni pitää rippileirejä myös, hänet vihittiin alkukesästä papiksi.

    Niin se maisema vaan muuttuu. Minulle oli järkytys, kun lempilapsuudenpaikkaani oli rakennettu omakotitalo.

    VastaaPoista
  2. Elämä on yhtä muutosta. Niin se vain on. Kuulin hiljattain, että minun lapsuudenkotiani (kerrostalo Rovaniemellä) uhkaa ehkä purkaminen. Vaikka Rovaniemi ei enää moneen vuoteen ole osunut kulkureitilleni kovinkaan usein, niin silti tuohon tietoon reagoi vahvasti tunteella.

    VastaaPoista