5.2.08

Runebergin päivänä hyvää laskiaistiistaita!

Runebergin torttua amarylliksen kera. Okaapa hyvä!

Tämä vuosi on minusta kummallinen vuosi. Vietänkö tänään Runebergin päivää vai laskiaista. Ratkaisin juhlaongelman siten, että eilen oli tarjolla torttua ja tänään tuoretta pullaa. Toukokuussa edessä on vastaava ongelma: vietänkö vappua vai helatorstaita? Mutta siitä sitten vappuna. Nyt laitan pullat uuniin ja kahvin tippumaan...

8 kommenttia:

 1. Tähän kaksijuhlaasamanapäivänä-dilemmaan on vain yksi oikea ratkaisu. On mentävä laskemaan pulkalla toisessa kädessä torttu ja toisessa pulla :)

  VastaaPoista
 2. Lisää ongelmia. Onko se pulla mantelimassalla vai hillolla ja mistäs kolmas käsi? Hyvää runeberiläistä laskiaista!

  VastaaPoista
 3. Laskiaispullan syön ilman muuta mantelimassalla - jos mahdollista. Mutta koska Suomessa on useimmiten tarjolla hilloversiota, niin vältin ongelman paistamalla korvapuusteja. Söin niitä molemmin käsin, joten torttu ei enää tänään olisi mahtunut mukaan. :-)

  VastaaPoista
 4. Laskiaiaispullat tehdään meillä periaatteessa itse, juuri sen takia, että saadaan mantelimassaa väliin. Hillopullaa nyt saa aina! ;)
  Meillä syötiin pullat sunnuntaina, kun oli laskiaissunnuntai, Runeberg-raukalla ole kuin yksi nimikkopäivä, se kyllä "pyhitettiin" herran tortuille. Miksi muuten laskiaista vietetään sekä sunnuntaina, että tiistaina?

  VastaaPoista
 5. Laskiaisen vietto on käytännön syistä siirtynyt sunnuntaiksi, sillä silloin useimmilla on aikaa mennä pulkkamäkeen. Näin luulen. Tiistai taas on laskiaisen perinteisin päivä, sillä laskiaistiistain jälkeinen keskiviikko on nimeltään tuhkakeskiviikko. Nimi tulee siitä, että tuo päivä on ensimmäinen paastopäivä. Tiistai on ikään kuin viimeinen mahdollisuus viettää iloista karnevaalia.

  VastaaPoista
 6. No niin, se paasto, se paasto. Onneksi tulee Pääsiäinen, Jouluakin suurempi juhla.
  Kuinkakohan moni oikeasti paastoaa? Tarkoitan oikein kevennettyä ruokavaliotakin? Nykyisin on kai tavallisempaa harjoittaa henkistä paastoamista tai edes jonkinasteista "tavarapaastoa", jos ymmärrät, mitä tarkoitan. Itsekin pyrin paastoilemaan viime mainituilla tavoilla. Paino sanalla pyrin....

  VastaaPoista
 7. Minusta ei ole olennaista se miten paastoaa. Tärkeintä paastossa on valmistautuminen pääsiäiseen. Mitä paremmin valmistautuu, sitä enemmän saa myös juhlasta irti. Eikös tämä päden moneen muuhunkin asiaan ihmisen elämässä? Jos ei mitenkään valmistaudu pääsiäisen viettoon, niin silloinhan se on vain muutama ylimääräinen vapaapäivä. Sellaisia voi viettää valmistautumattakin.

  VastaaPoista
 8. Niinpä. Tässä pari vuotta sitten kuuntelin autossa pääsiäisen aikoihin radiosta jotain kanavaa. tekivät katugallupia aiheesta miksi pääsiäistä vietetään. Yleisimmät vastaukset olivat suurin piirtein suklaamunat, mämmi ja lammas. Juu, ja muuten vaan kivat kevätvapaat "joku" järjestänyt. Kukakohan olis se viskaali aikoinaan ollut... mutta meinasin ojaan ajaa, kun niin hämmennyin ihmisten tietämättömyyttä.
  Nyt taidan paastota tosissani pääsiäiseen asti.
  Loistavaa pääsiäiseen valmistautumisaikaa sinullekin, Kimmo!

  VastaaPoista