14.2.08

Ystävänpäivänä

Hyvää ystävänpäivää!
Olen kyllä jo myöhässä toivotukseni kanssa, mutta kumminkin...

Sain Sahramilta haasteen:

Ideoi 5-10 kurssia, joille haluaisit osallistua, ja haasta viisi muuta jatkamaan meemiä. Koska kurssille on kuulemma kivempaa osallistua kavereiden kanssa, ota omalle kurssilistallesi mukaan yksi haastajasi kursseista, jolle haluaisit myös osallistua.

1. Gourmet-ruoka muutamassa minuutissa. Tälle kurssille voisin lähteä Sahramin kanssa. Olen kyllä ollut mukana yhdellä gourmetruokakurssilla, mutta tuon kurssin opeilla ruuan valmistus vie koko päivän. Eipä siis tule usein gourmeiltua.

2. Kuinka pidät työpöydän puhtaana kurssi olisi minulle erittäin tarpeen. Nyt työpöytäni on täynnä papereita, kirjoja ja kaikenlaista tavaraa. Pari kertaa vuodessa raivaan pöydän tyhjäksi väsyttyäni siihen, että joudun etsimään työtilaa muualta kuin oman pöydän ääreltä.

3. Vapaudu jahkailusta kurssi auttaisi minua tehokkaaseen ajankäyttöön. Jahkailu on minulle sitä, että istun tuolillani ja katson ulos ikkunasta saamatta aikaan mitään näkyvää.

4. Digijärjestelmäkameran puhdistus kurssi on tällä hetkellä enemmän kuin tarpeen. Kameran sisään pääsee pölyä, kun putkia tulee vaihdettua milloin missäkin. Photoshopilla joutuu välillä tekemään kovasti töitä, jotta saa pölyhiukkaset pois kuvasta. Ostin jo puhdistustarvikkeetkin, mutta ohjeissa on niin kovat varoitukset toimenpiteen vaaroista, että en ole uskaltanut kajota kamerani sisuksiin. Kurssille siis...

5. Opi purjehtimaan kurssi. Minulla ei ole venettä enkä edes asu meren äärellä. Silti haluaisin opia purjehtimaan. Vain kerran olen ollut purjeveneen kyydissä. Sain silloin seistä hetken myös ruorin takana. Siitä jäi kipinä kaihertamaan...

Tulkaapa mukaan ideoimaan kursseja: Jaska, Pensastasku, Puujalka, Iines J ja Vilijonkka! Erityisesti minua kiinnostaisi kuulla millaisia kursseja Vilijonkka toivoisi voivansa käydä uudessa asuinmaassaan Kiinassa.


7 kommenttia:

 1. Kävin kurkistamassa, millaisia kursseja on tarjolla ja mietin omia myöhemmin.

  PS. Huomasin, että sulla lukee linkkilistassa HaloEfektin kohdalla suluissa Iines. HaloEfektin blogia pitää kuitenkin HaloEfekti itse ja kaimani Iines pitää Ikkunaiines ja Iineksen kuvat -nimisiä blogeja. (Iines on syy siihen, miksi minä olen Iines J).

  VastaaPoista
 2. Minä tarvitsisin kovin kipeästi kursseistasi numeroa 2,3 ja 4! Eivätkä 1 ja 5 olisi hassumpia myöskään. Kerro heti jos tällaisia kursseja löytyy... ;-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Iines tarkennuksesta. Täytyy tunnustaa, että linkkilistaa tehdessäni en erottanut teitä kahta Iinestä toisistanne. Asia selvisi minulle vasta myöhemmin, mutta en huomannut korjata listaani. Nyt asia on korjattu. Olen myös vaihtanut Jalokuvat Jalokiviksi, koska jatkossa näytät oleilevan enimmäkseen siellä.

  Upeaa Ansku! Tavataan kursseilla. Ilmoitan kyllä heti, kun tiedän missä niitä pidetään. Tosin purjehduskurssin osalta tietäisin kyllä suunnan mistä kysyä, mutta pelkään kurssin olevan ainakin itselleni liian kallis. Kurssin lisäksi pitäisi olla myös vene.

  VastaaPoista
 4. Hyviä kursseja keksit!

  Minä olen ollut teini-ikäisenä optimistijollakurssilla. Isällä oli purjevene ja hän minulle kurssia suositteli. Siellä ei tosin tarvittu omaa purjevenettä vaan jollat tuli kurssin puolesta. :) Vähän kuin kylpyammeella purjehtisi.

  Purjehtimisessa on kyllä oma viehätyksensä. Siinä nimenomaan tärkeintä on matkanteko, ei perille pääsy. Ja sekin on mukavaa kun energia tulee tuulesta ilman mitään päriseviä moottoreita.

  VastaaPoista
 5. Et ole ainoa, jolta ovat menneet iinekset sekaisin. En olisi valinnut tuota nimeä, jos olisin tiennyt toisesta Iineksestä, mutta sehän selvisi tietysti vasta kun olin saanut blogini tehtyä.

  Jalokiviä on hyvä valinta linkkilistalle, sillä aion toistaiseksi pysytellä siellä. Eilen tosin mietin pitkään, laitanko Valokuvatorstai-kuvan kuvablogiin, mutta päätin sitten olla looginen ja jatkaa Jalokivien puolella.

  Nyt alan miettiä niitä kursseja... Tervetuloa kyläilemään joskus illemmalla.

  VastaaPoista
 6. Sahrami: Purjehduskurssin voisi toki käydä ilman venettäkin, mutta mitä teen kurssilla, jos en voi hyödyntää oppimaani? Ja kuten kuvasta näkyy, niin haaveilen vähän isommasta veneestä kuin optimistijollasta. Siksi venehaaveeni jääkin vain haaveksi. Purjehduksessa minuakin kiehtoo juuri se matkanteko ilman moottorin pärinää. En pidä pikaveneistä.

  VastaaPoista
 7. Kuunari Helenalla voisi purjehtia ilman kurssia. Siellä kuulemman oppii ja kuunarikin on Purjelaiva säätiön oma. Hyvää lomaa teille!
  terveisin pensastasku

  VastaaPoista