31.5.08

Vanhan ajan toukokuun viimeinen päivä

Tänään on juuri sellainen päivä, kun muistan sen olleen silloin kuin itse olin lapsi tai vähän vanhempikin. Toukokuun viimeiseen päivään liittyi silloin aina Suvivirsi, aurinko ja loman alku. Oma loma ei tosin ala vielä nyt, mutta voi sitä silti olla lomatunnelmissa niiden kanssa, joilla loma oikeasti alkaa. Kukkivista omenapuista, auringosta ja lämmöstä riittää meille kaikille nautittavaksi. Jos perheessä ei ole omia koululaisia, joiden kanssa pääsisi kouluun laulamaan Suvivirttä, voi tuon virren luikauttaa vaikkapa autoa ajaessa, niin pääsee mukaan päivän tunnelmaan "niin kuin silloin ennen".

Pääsen minäkin jo hieman harjoittelemaan lomaa, kun saan koko ensi viikon kulkea omia polkujani työasioita miettimättä.


5 kommenttia:

  1. Totta, kevään viimeinen päivä oli tänä vuonna kaunis. Oma lakkiaispäiväni oli samanlainen, lämmin ja aurinkoinen.

    Kesä on tullut.

    VastaaPoista
  2. Menetkö mahdollisesti jollekin kurssille. Bibliodraaman päivät lienee Järvenpäässä? Tavalliset työmurheet minullakin väistyy hetkeksi kun menen rippileirille. Oikein mukavaa kesää!

    VastaaPoista
  3. Pidän loma lomana. Olisin mennyt Järvenpäähän bibliodraamakonferensiin, mutta työnantajani päästi minut mieluummin lomalle. Järvenpään sijasta olen lähdössä Jungfruskäriin.

    VastaaPoista
  4. Kesälomatervehdys. Kesällä tulisi lehvähtää hieman. Joten on hyvä myös vaan olostella.
    Monestihan sitä on kuitenkin joku "rojekti" mielessä, että sitten kun on kesä niin... Minäkin saan yhden päätökseen kun kesäpaikalle nousee uusi huussi. (Laittaisin kuvan jos olisi vielä oma blogisivu.)Teen lisäksi muistelumatkan nuoruuteen, 40 vuoden taakse. Käyn tapaamassa kirjeenvaihtokaveriani.
    Toivotan sinulle Kimmo rentouttavaa ja virkistävää oleskelua.
    Pikkuliina

    VastaaPoista
  5. Hei. Piti tulla vielä lisäämään, että mielessäni soi kokoajan laulu..
    Kevät toi, kevät toi maalarin..

    T: Pikkuliina

    VastaaPoista