10.6.09

Kymmenen asiaa minusta - Tio saker om mig

Sain kesälomalukemista. 
Näiden kanssa ymmärrykseni on kovilla, 
mutta koen silti kirjat mielenkiintoisiksi.
Yhden olen jo lukenut.

Kuluneen kevään aikana olen saanut eri tahoilta haasteen kertoa itsestäni kymmenen asiaa. Viimeisin tuli Annielta. Olen siksi ryhtynyt toimeen annettuun. Tällaisen listan sain kokoon:

1. Pidän enemmän kysymyksistä kuin vastauksista. Vastauksilla on taipumus sulkea jotain pois, mutta kysymykset avaavat uusia uria.

2. Minua kiehtovat ihmiset, jotka elävät eri tavoin ja ovat erilaisia kuin itse olen. Koen hyväksi tilanteet, joissa hämmennyn ja joudun miettimään uudelleen oman elämäni perustoja.

3. Olen perheestä, jossa kirkko ja papit ovat olleet aina jollain tavalla läsnä. Tätä kanssakäymistä leimasi kuitenkin avarakatseisuus ja avoimuus elämän koko kirjolle. Ehkäpä juuri siksi uskalsin itsekin ryhtyä papiksi.

4. Ärsyynnyn ihmisiin, jotka tuputtavat minulle vastauksia kysymyksiin, joita en ole esittänyt.

5. En mielelläni väittele mielipiteistä. Minusta sellainen on turhaa energianhukkaa.

6. Jos koen jonkin asian itselleni tärkeäksi, niin menen vaikka läpi harmaan kiven välittämättä muiden mielipiteistä. Usein tämä on ollut hyvin yksinäinen tie.

7. Jos jokin asia ei minua sytytä, niin annan sen olla. Usein järkevämpää olisi toimia toisin. Tästä ominaisuudestani olen joutunut maksamaan kalliin hinnan. Silti en tekisi toisin.

8. Olen tyyni ja rauhallinen, mutta kun ärsytyskynnys ylittyy, niin löytyy se toinenkin puoli. Usein se tapahtuu juuri kotioloissa. Vaimoni on kuitenkin oppinut taitavasti käsittelemään purkauksiani ja niin vältymme turhilta riidoilta.

9. Luonto on minulle tärkeä. En voisi elää ilman metsää, järviä, soita, meren rantojen kallioita...

10. Tarvitsen ympärilleni avaruutta. Hakeudun usein paikkoihin, joista näkee kauas. Näkötornit, tunturien ja vuorien huiput (jonne pääsee ilman vuorikiipeilyä) ja meren rannat ovat mielipaikkojani.


Valmiina maailman valloitukseen.
Täältä tullaan!