3.3.08

Koskikaran polku Leivonmäellä


Koskikaran polulla Leivonmäen Rutajoella pesii yksi merkillisemmistä linnuista Suomessa. Talvisin se lentää pohjoisesta pesimään eteläisen Suomen puronvarsille. Ruokansa koskikara etsii sukeltamalla puron hyiseen veteen. Aivan kosken kuohuissa se ei viihdy, mutta sen löytää usein suvantopaikoista sukeltelemassa.

Leivonmäellä näin kaksi koskikaraa, mutta vain toisesta sain kuvan.

Koskikarasta kiinnostuneille: parempi lähikuva löytyy Wikipediasta ja asiatietoa sivulta ymparisto.fi.

4 kommenttia:

  1. Kauniin näköinen ja värinen lintu tuo koskikara. Mä olen huono tunnistamaan lintuja, suurin osa on mulle pikkulintuja. Lokin, variksen ja harakan tunnistan parhaiten... Kevään lähestymisen huomaa muuten lisääntyvistä lintukuvista - niitä alkaa olla monessa blogissa!

    VastaaPoista
  2. Koskikara on helppo tunnistaa siitä: mikään muu räpylätön lintu ei sukeltele talvipurojen rannoilla.

    Variksen ja harakan osalle olen kehittänyt niin monimutkaisen muistisäännön, että lintu ehti kadota näkyvistä ennen kuin pääsen loruni loppuun ja niin lintu jää tunnistamatta.

    VastaaPoista
  3. Hienoa !

    ps. Koskikara pesii kesäaikaan siellä pohjoisessa, talvea viettää etelässä. Rutajoella on ollut kuulemma pesäkin...

    tietää Steffu

    VastaaPoista
  4. Steffu paljasti epätarkkuuteni näissä lintuasioissa. Pesä on tietenkin linnulla paikka, missä munitaan ja kasvatetaan poikaset. Koskikaran poikaset syntyvät kesällä, joten talvisin niillä ei ole pesää. Mutta niin kuin Steffukin tieää, niin Koskikara on nähty kesällä pesivän myös Rutajoella.

    Kiitos tarkennuksesta.

    VastaaPoista