2.1.09

22 asteen rengas

Tänään on ollut upea päivä. On saatu valohoitoa oikein roppakaupalla. Extralisänä loistivat auringon molemmin puolin upea halo, jota kutsutaan nimellä 22 asteen rengas. Kuvassa näkyy renkaan vasen reuna (katsojasta käsin). Renkaasta ei näy kuin pieni osa, mikä on tälle valoilmiölle hyvin tyypillistä.

Molempien halojen saaminen samaan kuvaan olisi vaatinut kameraan laajakulmaa, Se ei kuitenkaan ollut nyt mukana. Aurinko jää kuvan oikean reunan ulkopuolelle.

4 kommenttia:

  1. Asuisipa maalla! Harkitsemme kyllä vakavasti muuttoa maaseudun laidalle, kunhan lapset tuosta vähän kasvavat. Ei täällä stadissa uskalla lapsia kasvattaa.

    VastaaPoista
  2. Maalla asumisella on puolensa ja puolensa. Parikymmentä vuotta lapsia ja nuoria maalla seuranneena en ole aivan vakuuttunut asuinseutuni paremmuudesta stadiin verrattuna.

    VastaaPoista
  3. Halot on hienoja! =D Minäkin kävin tänään kuvailemassa pakkasta ja aurinkoa, mutta ainakaan siihen aikaan ei haloja näkynyt täällä meilläpäin. Eipä minulla kyllä olekaan sellaista linssiä mihin esim. tuo kuvaamasi ilmiö mahtuisi kokonaisena. Olen joskus nähnyt sellaisen halon, missä oli sivuauringot kummallakin puolella eli näytti kuin olisi ollut 3 aurinkoa yhtäaikaa taivaalla.

    VastaaPoista
  4. Vajaaksi jäi tuo minunkin kuvani. Seuraavan päivän Hämeen sanomissa oli samasta halosta kuva koko komeudessaan. Sivuauringot olivat tällä kertaa melko vaatimattomia.

    VastaaPoista