5.1.09

Kaupungissakin on mukavaa

Kaupungissa on taidenäyttelyitä aivan eri tavalla kuin maalla. Esimerkiksi Tampereella käydessäni kävin Fabriikissa ihailemassa Dora Jungin tuotannosta koottua näyttelyä Pellavan lumo. Mikä lie lumous iski minuun, kun näyttelyn kierrettyäni pysähdyin mykistyneenä katsomaan kuinka pellalangat menevät reikäkorttiompelukoneeseen. Dora Jungin tuotanto jäi tämän näyn edessä toiseksi. :-)

Kaupungissa on usein monta erilaista taidenäyttelyä samaan aikaan. Täällä maalla niitä on yleensä vain yksi kerrallaan. Samaisella Tampereen käynnilläni suuntasin kulkuni myös Sara Hildenin taidemuseoon. Siellä kummastelin Martti Aihan tuotantoa. Kuvassa yksityiskohta eräästä hänen teoksestaan. Jotenkin se toi mieleeni nuo ylempänä olevat pellavalangat. Martin langat ovat vain enemmän sotkussa.

8 kommenttia:

  1. Kun luen tämän kirjoituksen, tekee kovasti mieli lähteä taidenäyttelyyn. Oman kaupunkini taide-elämä on yllättävänkin vireää ja monipuolista. Näyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia on näin pieneksi kaupungiksi runsaasti.

    VastaaPoista
  2. Voihan lankoja! Eivät ollenkaan muistuta sekaista kankakasaa kaapissani. Nuo pitäisi lähteä katsomaan.

    VastaaPoista
  3. Jo pelkkä sana "pellava" tuo ihania mielleyhtymiä ja tunteita mieleen - Mitäs jos se johtuu siitä että olen Tampereelta kotoisin? Pellava, puuvilla, pyyhkeet, Matti-trikoo; ah, kotiseutu.

    Tulen ulos liinavaatekaapista :)))

    VastaaPoista
  4. Ehkä jo huomasittekin, että tuo Aihan taideteos ei rakennu lngoista vaan muoviläpysköistä. Kuvassa valo saa niiden reunat näyttämään pellavalangoilta (vrt. ylempi kuva).

    Minun kirjoitukseni Dora Jungin näyttelystä ei tee oikeutta itse näyttelylle. On siellä oikeasti paljon muutakin katsottavaa kuin nuo langat.

    Aihan näyttely puolestaan herättää itsessä piilevän taiteilijan ja alkaa tehdä mieli penkoa omia romuvarastojaan. Pienellä jalostuksella nekin saisi ehkä muutettua taiteeksi.

    VastaaPoista
  5. Hei
    Piti katsoa toiseenkin kertaan ennekuin näin ne "langat" muoviläpysköiksi. Luovaa touhua.
    Ihminen sitä keksii kaikkea kivaa toisten tuumailtavaksi.
    Taiteiden parissa liikuskelu ja tutkailu on hyvin virkistävää ja tuo hyvän mielen.
    T: Pikkuliina

    VastaaPoista
  6. Fabriikkiin kai n.150 metriä kotiovelta joten noita pellavalankojakin on tullut käytyä katsomassa (= Kun seuraavan kerran tulet niin piipahda kahvilla! Kirsi

    VastaaPoista
  7. Kiitos kutsusta Kirsi. Pidän mielessä. Tällä kertaa kiiruhdin vaimoni kanssa kummityttömme vanhempien luo lounaalle ennen Aihan näytelyyn tutustumista..

    VastaaPoista
  8. Hienoja! Kuvatkin tekevät nyt oikeutta teoksille. Graafisia!

    VastaaPoista