23.1.09

Kirkko raunioituu?

Pälkäneen rauniokirkko

Nämä ajat ovat mielenkiintoisia aikoja olla töissä kirkossa. Kuohut käyvät laidasta laitaan. Milloin asialla ovat kirkon konservatiivit, milloin liberaalit. Eli olitpa mitä mieltä tahansa, niin aina siitä saadaan myrsky aikaan. Ainakin lehdet nostavat mielellään nämä kuohut näkyviin.

Tällä kertaa arkkipiispa Jukka Paarma aiheutti närää sanomatta juuri mitään.  Kirjailija Mauno Saari ilmoitti eroavansa kirkosta, koska Paarma ei ottanut Gazan kriisiin tarpeeksi tiukkaa kantaa.

Gazan suhteen olen samaa mieltä Saaren kanssa, mutta en silti ymmärrä mitä kirkosta eroaminen tässä auttaa. Jos jonkun kanssa on eri mieltä, niin eikö silloin pitäisi nimenomaa hakeutua keskusteluyhteyteen sen sijaan, että ottaa etäisyyttä.

Raunioitunut kirkko se vasta hampaaton on. Ei sellaisesta ole apua kenellekään. Minusta kirkkoa voi muuttaa vain sisältäpäin. Jos yksi arkkipiispa ei uskalla ottaa tiukkaa kantaa Gazan kriisiin, niin ei se silti tarkoita että me kirkossa olisimme toimettomia. Kirkon ulkomaanapu on kovaa vauhtia viemässä sinne apua. Myös sinä voit olla tässä auttamistyössä mukana: www.kua.fi