21.3.09

Kirjamessuilla Lahdessa

Kaj Chydeniuksen käsi

Lahden kirjamessuilla tapasin nuoruuteni musiikki-ihanteen (yhden heistä) Kaj Chydeniuksen. Hän oli juuri lopettanut lauluhetken Ritva Sorvalin kanssa. Ehdin kuitenkin sopivasti kahvilaan istumaan vastapäätä Ritva Sorvalia ja kuuntelemaan Chydeniuksen puhetta. Hän puhui kirjastaan Muistin juuri. Lopuksi kuulimme Chydeniuksen aamulla tekemän laulun kantaesityksen. Kaj lauloi säestäen itseään pianolla ja Ritva toimi mikrofonin jalustana.

Wilson Kirwa vauhdissa

Wilson Kirwa piti satuhetken lapsille. Meitä aikuisia taisi paikalla olla kuitenkin enemmistö. Liekö Tanssii tähtien kanssa -ohjelmalla ollut osuutta asiaan? Mutta mitäpä tuosta. Wilsonin tapa kertoa tarinaa on aivan omaa luokkaansa. Se tempaa mukaansa.


Lastenosaston hiljainen kaunotar

Ups! Mikäs tämä on? Tapasin kuvan hiljaisen kaunottaren lastenosastolla. Olisi siinä vieressä ollut samaan tyyliin pukeutuneita puhetaitoisiakin neitejä paikalla, mutta olin liian ujo kysymään heiltä lupaa valokuvaan. Tämän kanssa lupa kuvaukseen syntyi pelkällä pään nyökäytyksellä. Kummankaan meistä ei tarvinnut puhua.

Tällaista siis kirjamessuilla. Niin - tarttui sieltä mukaan pari kirjaakin.

6 kommenttia:

  1. Mitkä kirjat tarttuivat??
    Syksyllä kait on Turuus kirjamessut...
    Nyt juuri on käsityö ym...

    aurinkoa sieluusi!

    VastaaPoista
  2. Nämä kirjat lähtivät messuilta mukaani:
    Jaakko Hämeen-Anttila, Mare Nostrum ja Janne Gröning & Eija Orpana, Valo. Kuvin ja sanoin. Vaimoni löysi vielä kirjat Fiona Watt, Tee itse taidetta ja Ympäristöatlas. Lisäksi ilmaisjakeluna saimme aikuisten värityskirjan Variations Vol. 1/2009.

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoisia kuvia. En ole kirjamessuilla koskaan käynyt, vaikka kirjallisuus kovasti kiinnostaa.

    VastaaPoista
  4. Ensimmäinen kerta tämä oli minullakin, kun kävin kirjamessuilla. Olihan noita kirjoja kiva katsella - ja kirjailijoita.

    VastaaPoista
  5. Minä olen käynyt vuositolkulla Turun kirjamessuilla ja olen tykännyt kovasti.

    Kaj Chydenius on minustakin ihan huippu alallaan!!

    Wilson Kirwa kertoi joskus televisiossa sadun ja oli kyllä erittäin mukaansatempaava tyyli!

    VastaaPoista
  6. Kaj Chydenius on kyllä hyvä säveltäjä. Pidän Magdaleenasta ja Sinua, sinua rakastan on varmaan yksi maailman kauneimpia lauluja.

    VastaaPoista