23.12.07

Joulun sanomattomat kysymykset

Löysin tämän seurueen joulukadun vilinän keskeltä jo viime vuonna. Minusta taiteilija on saanut hahmoihin puhuttelevaa rosoisuutta. Hahmojen kasvot ja silmät ovat täynnä kysymyksiä. Kuvankäsittelyssä Joosefin päästä tuli tyhjä. Jos minä joutuisin Joosefiksi tuohon tilanteeseen, niin tyhjyyttä täynnä olisi minunkin pääni - täynnä sanomattomia kysymyksiä ilman sanoja.

Eikö joulun viehätys olekin juuri siinä mitä emme ymmärrä. Jos joulun selittäisi alusta loppuun, niin joulumme olisi pilalla. Kaikkea ei voi eikä tarvitse selittää. Joulun taika on juuri siinä, mitä emme ymmärrä.

2 kommenttia:

  1. Aika häkellyttävä seimiasetelma! Aaron jäi sanattomaksi, kun hänen poikansaa kuolivat (3 Ms 10:3). Sitä voi jäädä sanattomaksi myös syntymän ihmeen edessä.

    Hyvää joulua!

    Ps. Jokelan tapahtumien aikoihin pitämäsi saarna kahdesta maailmasta oli erinomainen ja viisas. Yhdistit hienosti evankeliumin ja elettäväksi annetun hetken.

    VastaaPoista
  2. Juuri ajattelin noiden lasten kanssa touhutessani tänään, että heillekin tunnelmasta varmasti välittyy se, että joulu on salaisuus. Vaikkakin osin lahjojen ja muiden touhujen kautta, jo jotenkin se, että joulu on suuri mysteeri. Ja minustakin siinä on se viehätys.

    VastaaPoista