26.12.07

Vanhaa ja uutta jouluperinnettä

Joulunviettoon liittyy paljon erilaisia perinteitä. Erityisesti vanhat perinteet ovat kunniassaan. Olen ollut yhden kerran mukana joulunvietossa, missä kaikki oli uutta. Opiskelijaporukalla haluttiin etsiä jouluun jotain aivan uutta näkökulmaa. Järjestimme juhlan, missä ei ollut merkkiäkään vanhoista jouluperinteistä. Juhlan jälkeen olimme yksimielisiä: Tämä juhla jääköön lajissaan viimeiseksi.

Kuvan kuusenkoriste on lapsuuden kodista. Sillä on ikää jo ties kuinka paljon. Joulukuusen koristeet ovat vuosien varrella kokeneet monta muutosta, mutta yksi on säilynyt. Tähtipukkimme on niin pieni, että sitä tuskin huomaa, kun se lymyää oksan hangalla. Mutta joka joulu sillä on oma paikkansa joulukuusessamme.

Uusinta uutta omassa jouluperinteen ketjussamme ovat punaiset sydämet keittiön lampussa. Uudistuksen saneli keittiön lampun vaihtuminen. Vanhan lampun enkelit eivät enää sopineet uuteen lamppuun, joten oli pakko miettiä jotain muuta. Nuo sydämet sitten tulivat vastaan yksissä joulumyyjäisissä.

Tässähän olisi hyvä meemi välipyhiksi: Mitä uutta ja vanhaa jouluperinnettä sinun kodistasi löytyy?

Piilotehtävä: Etsi yläkuvan kuusenkoriste eilisen postaukseni joulukuusesta. Kuva suurenee sitä näpäyttämällä.