29.1.08

Ylimääräisen vapaapäivän käyttö

Kaiken ylimääräisen vapaa-ajan käyttäisin tällä hetkellä luultavasti valokuvaamiseen: lintuja, luontoa, maisemia jne. Kamera minulla on lähes aina mukana, joten ei vapaata aikaa ole koskaan liikaa. Lintukuvaukseen minulle kelpaa tavallinen varpunenkin. Sen elämää on kiva seurata kameran linssin läpi. Kaiken lisäksi varpunen on kaupunkilaistuneena niin kesy, että utelias kameramies ei sitä kovin helposti häiritse.

Kuva liittyy inspiringpicturen haasteeseen 28.1.

10 kommenttia:

  1. Upea saalis kamerasi linssillä! Ostin uuden pienemmän kameran ja voin liittyä "kamera aina mukana heimoon". Katsotaan mita löydän kulkiessani!

    VastaaPoista
  2. Lintujen elämää on kiva seurailla, ei tarvitse olla mikään erikoinen laji kyseessä. En ole mikään lintubongari ja lajitunnistus katkeaa hempon kohdalla ;D

    Minäkin kuulun "kamera aina mukana heimoon" - se on ihan kivaa vaikka tarkkailee vain omia arjen asioita.

    VastaaPoista
  3. Hieno kuva, Kimmo.
    Jos olen laskenut oikein tämä on kolmas lintu, jonka tunnistat. :)
    V niinkuin varpunen, koska siinä EI ole vihreää!

    VastaaPoista
  4. Tuikean näköinen varpunen, mitä lie mielessä? Mainio kuva kuitenkin, mun lintukuvani eivät koskaan ole noin tarkkoja.

    VastaaPoista
  5. Juu -en todellakaan ole mikään lintubongari, vaikka tykkäänkin kuvata lintuja. Lajituntemukseni on pieni, mutta todistettavasti kuitenkin vähintään viisi lajia. Harakka ja varis tosin menevät vieläkin sekaisin monimutkaisen muistisääntöni takia, mutta tiedän 50 %:n varmuudella kumpi on kumpi. Varpusen lisäksi tässä blogissani on kuva myös naakasta ja punarinnasta (kesäkuu 2007).

    Toisaalta minulla ei ole tarvetta tuntea lintuja eikä kasveja, sillä nuo tiedot saan tarvittaessa vaimoltani. Minä vaan kuvaan! :-)

    VastaaPoista
  6. Upea kuva! Olet nähtävästi kärsivällinen tyyppi, kun saat näin hienoja otoksia linnuista.

    VastaaPoista
  7. Oikein mieluisalle tekemiselle ei ole koskaan tarpeeksi aikaa...

    VastaaPoista
  8. Lintujen valokuvausta on otollista harjoitella kaupunkivarpusien kanssa. Kuvan lintu tuli itse parin metrin päähän minusta katsomaan josko saisi jotain syötävää. Kun mitään ei ollut tarjolla, se jatkoi matkaansa.

    Totta puhut tanssiva harmaa pantteri. Mitä mieluisampaa tekemistä, sitä nopeammin aika näyttää kuluvan!

    VastaaPoista
  9. Tuima on varpusen ilme. Onkohan auringonkukansiemet vähissä?

    VastaaPoista
  10. Mielenkiintoista tuo varpusen tuima ilme. Minkähän näköinen olisi naurava varpunen? Olisikohan tämä varpunen käynyt meikkamassa silmänsä ennen kuvattavaksi tuloa?

    VastaaPoista