1.11.08

Pyhäinpäivän kummallisuuksia

Aamutuimaan voi kohdata monenlaisia pulmia. Ritalla oli hiljattain kahvikatastrofi. Minä pähkäilin tänä aamuna vaihtoehtojen runsautta. Kummasta nokasta kaataisin itselleni aamuteen?

Oletteko kuulleet koskaan kenkäpuusta? Turengissa kasvaa runsasta satoa tuottava kenkäpuu. Ilmeisesti sato alkaa olla jo kypsää, sillä kovin pieniä kokoja en puusta löytänyt. Sen sijaan moni kenkäpari alkaa olla jo varsin kypsässä kunnossa. Kasvaisikohan niistä uusi kenkäpuu omaan pihaan? Olisihan tuo hienoa käydä poimimassa itselleen kengät omasta pihapuusta!

10 kommenttia:

  1. Kaunis teekannu! Lempiväriäni. Mutta kaksi nokkaa? Onko sen ideoinut joku kaksikätinen? :D

    Olet aikaisin hereillä sunnuntaiaamuna :)

    VastaaPoista
  2. (Ups, postauksesi oli tietenkin eilisaamusta eikä tänään tehty, mutta ehdin tulla vasta tänään, ja se oli minulle uusi:)

    Kenkäpuusta: Muistelisin että on olemassa joku italialainen leffa ja kirja nimeltä Puukenkäpuu, L'albero degli zoccholi...

    VastaaPoista
  3. Kummasta nokasta kaadoit ja miksi? On varmasti kätevä koska samalla nostolla voi kaataa vierustoverille.

    VastaaPoista
  4. Päädyin kaatamaan itselleni nokasta, joka oli itseeni päin. Se tuntui jotenkin käteen sopivammalta.

    En tiedä kuka kannun on muotoillut, mutta löysin sen teetarvikekaupasta Vilnasta. Se on peräisin liettualaisesta tehtaasta, missä tehdään paljon muitakin hyvin omaperäisiä teekannuja.

    On tosiaan olemassa italialainen leffa Puukenkäpuu. Olen nähnyt sen kahdesti.

    VastaaPoista
  5. Ohhoh, onpas pannu. Kenkäpuu on tosi hauska - ilmeisesti tuo tennareiden heittäminen sähkölangoille on yleismaailmallinen ilmiö, koska niihin törmää muuallakin maailmassa.

    VastaaPoista
  6. Kenkäpuuta en ole kohdannut mutta nenäliinapuun olen nähnyt Kyproksella. Siihen liittyi tarina silmiä parantavasta lähdevedestä.
    Mikähän tarina on kenkäpuun taustalla? "Turhat kengät turisemaan joutavia" vai jokin jalompi ajatus?
    T: Pikkuliina

    VastaaPoista
  7. Voi, kun on hyvälle tuulelle saavat kuvat :)
    Meillä kasvaa mökillä kengissä orvokkeja.

    VastaaPoista
  8. En tiedä kenkäpuun tarinaa. Kuulin juuri, että se on ollut olemassa jo ainakin yhden vuoden. Puun välittömässä läheisyydessä on skeittipaikka, joten epäilen toteutuksen taustalla olevan nuorta luovaa energiaa.

    Puu on minustakin hauska. Toivottavasti sen annetaan säilyä, sillä se sopii hyvin tuohon paikkaan.

    VastaaPoista
  9. Olen nähnyt yhden kenkäpuun aiemminkin,Gotlannissa viime keväänä.Se puu sijaitsee meren rannalla ja kaikki kengät ovat ko.rannalle huuhtoutuneita,siis aaltojen tuomia.Pääsin itsekin yhden siihen lisäämään:-)

    VastaaPoista
  10. Joskus jostain kuulin, etta kenka puhelin/sahkolinjalla tarkoittaa huumeita kauppaavien kesken, heidan kohtaamispaikkaa. Jos asia pitaa paikkansa, on taman puun kaupungilla jo huolenaihetta. ;)

    Itse aina olen ihmetellyt autoteiden varsilla olevia vasemmanjalan kenkia. Miksi ne ovat aina vasemman ja miksi ne ovat siella tienposkessa? Janna mysteeri... ;)

    VastaaPoista