30.10.08

Terveisiä Suomen keskuspuistosta!

Aulanko, Hämeenlinna

Olen kullut puhuttavan Suomen Turusta, mutta Hämeenlinnassapa on Suomen keskuspuisto. Oikeasti Aulanko on osa Hämeenlinnan kaupunkipuistoa. Tässä kuvassa olemme varsinaisen puiston reunamilla. Vanajavesi pilkottaa puiden ja katulamppujen välistä.

Aulanko elää parhaillaan muutosten aikaa. Hotelli laajensi itseään kylpylällä ja naapurin rakennetaan lomamökkejä niille, joilla on varaa maksaa. En tiedä hintaa, mutta tuskin halvalla saa itselleen mökkiä miltei keskeltä kaupunkia golfkentän vierestä. Käveleminen Aulangolla on sentään ilmaista.

5 kommenttia:

  1. Kaunis kuva! Itse olen ollut Aulangolla isovanhempieni kanssa ja muistan, että kapusin vaarin kanssa torniin ja näköala oli huikea... Jotenkin harmillista, että tuollaisia paikkoja rakennetaan "tukkoon" kaikenmaailman lomamökeistä ja hotellilaajennuksista.

    VastaaPoista
  2. Komealta vaikuttaa, olen tuolla useita vuosia sitten käynyt itsekin.

    Ihanko teillä paistoi aurinkokin? Hmph, täällä vaan losottaa vettä. No, onneksi emme vielä kuitenkaan kahlaa lumessa, huonomminkin voisi mennä.

    Hyvää viikonloppua! Se olisi sitten Halloween, Pyhäinpäivä, Pyhäinmiestenpäivä - nimitykset ovat menneet aika sekaisin... :)

    VastaaPoista
  3. Hyvää viikonloppua myös teillekatilein ja halo efekti. Aurinko tosiaan pilkahti, mutta pian kuvan oton jälkeen sää muuttui synkeämmäksi.

    Onneksi varsinainen Aulangon puisto säilyy. Nyt siellä on alkamassa ennaltaamistoimet, joissa kysytään myös puiston käyttäjien mielipiteitä. Rakennuspaineet kohdistuvat tällä hetkellä Aulanko-hotellin lähiympäristöön.

    VastaaPoista
  4. Yksi turkulainen kiittää terveisistä! Tosi värikäs syyskuva Aulangolta.

    VastaaPoista
  5. Kitos turkulainen terveisistä!

    VastaaPoista