9.10.08

Pökkelö, hiljainen tyyppi

Suomessa tuo taakkojen pään päällä kantaminen ei ole tavallista. Siksi kai Kaisaniemessä tapaamani puu-ukko on aika apean oloinen. Tuollainen taakka pään päällä ei kaiken lisäksi ole mikään kevyt. Kokeilkaapa itse!

Tyypillä on nimikin: Puun Henki. Nimi saattaa olla juuri ja juuri luettavissa patsaan alaosasta. Nimen perusteella ajattelen apeuden johtuvan puiden vaikeasta tilanteesta, missä ne joutuvat taistelemaan olemassolostaan ilmansaasteiden ja ilmastonmuutosten edessä.

Kun käytte/asutte Helsingissä, niin käykääpä Kaisaniemessä moikkaamassa Puun Henkeä. Se löytyy läheltä rautatieasemaa suihkulähdealtaan vierestä.

4 kommenttia:

  1. Vau, mikä taideteos ja tulkintasi siitä on osuva. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Harvoin käyn nykyään Helsingin keskustassa. Olisi jäänyt Pökkelö näkemättä ilman sinun blogiasi :) Taas mukava postaus. Olen tykännyt kaikista.

    VastaaPoista
  3. Minulle tuo pökkelö on tuttu kaveri. Mutta jotenkin se ei sovi Kaisaniemen puistoon eli herättää positiivisella tavalla huomiota ja ajatuksia. Itse koen sen jonkinlaisena muistutuksena luonnon ja henkien olemassaolosta.

    Keskuspuistossa oli puuhun kaiverrettu kohtu ja sikiö. Se oli myös vaikuttava.

    VastaaPoista
  4. Mainio oli kuvakin, mutta tämä oli aivan pakko käydä postauksen nimen takia katsomassa.

    Eikös meistä suomalaisista ole vähän tuollainen "jäyhä" käsitys. Pökkelöitä kaikki :)

    Vilnakuvat oli kanssa kiva juttu, kun tässä ei itsellä ole tarkoitus lähteä reissunpäälle, niin saa katsoa muiden matkakuvat.

    VastaaPoista